Indhold

Kommunalvalg 2017

Den 21. november 2017 var der kommunalvalg. KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet stod sammen om en fælles kampagne for en styrket valgdeltagelse.

Tænk dig om, før du ikke stemmer

KL vil bruge 2017 som en oplagt anledning til at gøre en særlig indsats for at fejre det kommunale folkestyre og fremhæve den store forskel, som kommunerne og kommunalbestyrelserne gør for hver enkelt borger.

En del af denne indsats er kampagnen ”Tænk dig om, før du ikke stemmer”, som KL stod bag sammen med Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet. 

Kombinationen af landsdækkende kampagner og engagerede kommuner er ifølge forskerne den bedste forklaring på den historiske stigning, der var i valgdeltagelsen til kommunalvalget i 2013.

Se kampagnen og læs mere her.

Artikler og analyser

 • 11.12.17

  Valgdeltagelsen steg i otte kommuner

  Otte kommuner formåede at fortsætte stigningen i valgdeltagelse. Trods den overordnede lille nedgang er der grund til tilfredshed, mener forsker.

 • 17.11.17
  Debatindlæg

  Debatindlæg: Tænk dig om, før du ikke stemmer

  Vi har alle et ansvar for at holde liv i demokratiet. Det gør vi ultimativt den 21. november, når vi stemmer. Men vi gør det også den 22. november ved at engagere os, skriver formændene for KL, Danske Regioner og DUF i et fælles debatindlæg.

 • 13.11.17

  Måling: 7 ud af 10 er sikre på at stemme

  69 procent af vælgerne er nu helt sikre på, at de vil stemme til kommunalvalget på næste tirsdag, men der er stadig et efterslæb blandt de unge, hvor kun 57 procent er sikre på at stemme. Valgforsker vurderer, at det er lykkedes at få tag i de unge, men at de fortsat udgør en kæmpe udfordring. Den udfordring har de taget på sig i Silkeborg Kommune.