Indhold

KL-nyheder

Presse- og nyhedsteamet i Kommunikation producerer dagligt nyheder til forsiden af KL’s hjemmeside.

Sigtet med nyhederne er at give indblik i, kendskab til og forståelse for KL-relevante og kommunale synspunkter og aktiviteter.

Der udsendes et dagligt nyhedsbrev kl. 12.00. For at modtage mailen, skal du oprette en profil og vælg KL-nyheder under Mine adviseringer. Opret profil.

Redaktionen bag KL-nyhederne kan kontaktes på nyheder@kl.dk.

KL-nyheder

 • Her bor ræven, odderen og sortspætten

  Her bor ræven, odderen og sortspætten

  Ny hjemmeside gør det nemmere at finde oplysninger om Danmarks natur.

 • Velfærdsudvikling gennem ny teknologi

  Velfærdsudvikling gennem ny teknologi

  Velfærden skal udvikles og tilpasses borgernes forventninger og behov. Samtidig står den offentlige sektor over for et krav om bedre velfærd for færre penge. Den teknologiske udvikling rummer både udfordringer og et enormt potentiale, når kommunerne skal udvikle opgaveløsningen på velfærdsområderne.

 • Kommunale budgetter overholder økonomiaftale

  Kommunale budgetter overholder økonomiaftale

  Danmarks Statistik har netop offentliggjort de endelige kommunale budgettal for 2018. Tallene viser, at kommunerne overholder økonomiaftalen mellem KL og regeringen. Dermed får kommunerne udbetalt det fulde bloktilskud fra staten.

 • Ny vejledning om det politiske arbejde i kommunalbestyrelser og udvalg

  Ny vejledning om det politiske arbejde i kommunalbestyrelser og udvalg

  KL og Økonomi- og Indenrigsministeriet har udgivet en ny version af vejledningen "Det politiske arbejde i kommunalbestyrelse og udvalg". Vejledningen fungerer som et opslagsværk og en håndbog, som landets kommunalbestyrelsesmedlemmer kan bruge i hverdagen gennem hele valgperioden.

 • Frit valg til genoptræning risikerer at gøre mere skade end gavn

  Frit valg til genoptræning risikerer at gøre mere skade end gavn

  Regeringens forslag om frit valg til genoptræning risikerer at resultere i dårligere genoptræning og endnu mere bureaukrati.

 • Tid til at prioritere forebyggelse for fremtiden

  Tid til at prioritere forebyggelse for fremtiden

  Der er behov for, at forebyggelsesindsatsen i Danmark kommer op i et endnu højere gear, lyder det fra KL i nyt forebyggelsesudspil. 6 nye pejlemærker med en række anbefalinger til kommuner og andre aktører sætter en fælles retning for arbejdet med at styrke forebyggelsen.